Kerstin - All of me

Tankar, känslor, dikter, prosa, sånger, bilder, råd vid cancer

Hjälpmedel

Tips på hjälpmedelsställen

APOTEKET – Tubifast, comprilan, mjuka lindor, kompresser, salvor, näsoljor, munvård, deodorant utan aluminium m.m.

COBI REHAB – Avlastande kudde för arm, sillock m.m.

MEDISTORE – Egenvård, hjälpmedel, medicinsk utrustning, rehab & sjukgymnastik m.m.

SHOPPO – Ett stort urval av hjälpmedel speciellt anpassade för äldre men också för andra med funktionshinder

VARSAM – T.ex. knivar med vinklat skaft, sax med fjädrande handtag, ergonomiska pennor, värmande lammullsstrumpor för arm.

Varuhus m.fl. affärer kan också ha nyttiga och användbara saker.

Aloe Vera och annat

Aloe Vera är som de flesta vet en mild och välgörande växt, och innerbladsgelén kan användas till huden men även invärtes och fungerar då, kan man säga, som en hudkräm för magslemhinnorna. Aloe Vera ska vara av högsta kvalitet, se till att den står först i innehållsförteckningen (då är det mest av den) och att den är certifierad. Själv har jag fastnat för produkterna från Forever.

Efter min cancerdiagnos vill jag bara ha rena produkter utan onödiga tillsatser. Därför äter jag ekologiskt och närproducerat och använder Aloe Vera produkter av högsta kvalitet.

Deodoranten är utan aluminium och tandkrämen innehåller ej fluor. Sminket är hudvårdande och innehåller inte giftiga mineraler, parfym eller tillsatser. Tvålen är så mild att den går utmärkt att använda i ansiktet, även till makeupborttagning. Den torkar inte ut huden alls. Hudkrämerna kladdar inte och är mycket effektiva.

Jag har inte genomgått strålbehandling men kan tänka mig att Gellyn är bra. Aloe Vera används traditionellt vid brännskador.

Kerstin Löthman © 2012-2023 Frontier Theme